Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Οι συλλήψεις στελεχών του ΑΚΕΛ προκαλούν πολιτική κόντρα στην Κύπρο

Προφυλακίστηκαν δύο κορυφαία στελέχη για υποθέσεις που αφορούν κλοπή, εκβιασμό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις...


Στα «χαρακώματα» βρίσκονται κυβέρνηση και ΑΚΕΛ στη Κύπρο λόγω της προφυλάκισης δύο κορυφαίων στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος της Μεγαλονήσου (ΑΚΕΛ), για υποθέσεις που αφορούν κλοπή, εκβιασμό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος κλπ.

Η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν ασχολείται με το θέμα των ποινικώνανακρίσεων το οποίο χειρίζεται η ανεξάρτητη Νομική Υπηρεσία (Γενικός Εισαγγελέας) και η αστυνομία.

Το ΑΚΕΛ, καταγγέλει τη κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για στημένη υπόθεση για να απαξιωθεί και να στιγματιστεί το κόμμα. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ η σύλληψη των στελεχών του στηρίζεται σε συναλλαγή της αστυνομίας με έναν υπόδικο επιχειρηματία και με έναν καταζητούμενο.

Ο επιχειρηματίας, ενώ επρόκειτο να δικαστεί από το Κακουργοδικείο η υπόθεση του μεταφέρθηκε σε Επαρχιακό Δικαστήριο που σε περίπτωση καταδίκης μπορεί να επιβάλλει ηπιότερες ποινές.

Ο καταζητούμενος χρωστάει 300.0000 στο ΦΠΑ και τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό. Όμως ήρθε στη Κύπρο χωρίς να συλληφθεί και κατέθεσε εναντίον των στελεχών του ΑΚΕΛ για να φύγει και πάλι στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο καταζητούμενος ήταν μέλη του ΑΚΕΛ και πρόεδροι της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΚΗ που ελέγχεται από το ΑΚΕΛ.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση έχουν προκαλέσει «μπάχαλο» και στην αστυνομία καθώς ο αρχηγός του σώματος διέταξε έρευνα εναντίον του υπαρχηγού, γιατί ο δεύτερος φαίνεται να οργάνωσε επιχείρηση τρομοκράτησης μάρτυρα που κατέθεσε εναντίον των στελεχών του ΑΚΕΛ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπαρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ήταν για χρόνια επικεφαλής της φρουράς του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος τον είχε τοποθετήσει και στη διοίκηση της ΚΥΠ. Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Χριστόφιας από τη Προεδρία της Δημοκρατίας τον διόρησε υπαρχηγό παρακάπτωντας δεκάδες αξιωματικούς που είχαν υψηλότερους βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...