Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

“Η κυβέρνηση της Κύπρου θα εφαρμόσει πιστά το Μνημόνιο”

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε εν όψει της αυριανής άφιξης στην Κύπρο κλιμακίου της τρόικας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου.

Το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να παραμείνει στην Κύπρο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στην διαδικασία αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος από την τρόικα, ο κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε αισιοδοξία ότι η έκθεσή τους θα είναι θετική, καθώς καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια και έχει σημειωθεί πρόοδος τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στα δημοσιονομικά.

«Θεωρώ ότι είμαστε σε τροχιά υλοποίησης όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και αν υπάρχουν οποιαδήποτε ζητήματα που θα εγερθούν θα τα συζητήσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομία, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης που ανέλαβαν ξένοι εμπειρογνώμονες για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας».

Πρόσθεσε ότι μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί η νέα επιδοματική πολική του κράτους, ενώ για την ιδιωτικοποιήσει των ημικρατικών οργανισμών είπε πως οι πρόνοιες του μνημονίου είναι ξεκάθαρες

Αναμένεται, πρόσθεσε, η μελέτη των εμπειρογνωμόνων, στην οποία θα βασιστεί η λήψη πολιτικών αποφάσεων.

Μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε, πρέπει να ξεκαθαρίσει το πλάνο και οι επιδιώξεις για συγκεκριμένους οργανισμούς, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετοχοποίησης και αποκρατικοποίησης.

«Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση αυτής της προοπτικής επειδή είναι πάρα πολύ σημαντική για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...