Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Η Ελλάδα Στήριξε Την Κύπρο, Δηλώνει Ο Σίμος Κεδίκογλου

“Στηρίξαμε την Κύπρο. Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της, όπως έκαναν άλλοι. Και θυμόμασταν πάντα, ότι μια Ελλάδα σταθερή και ισχυρή είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και η Κύπρος”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας Σίμος Κεδίκογλου, σε ακολουθία της σημερινής ανακοίνωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Μία ανακοίνωση, η οποία σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου επιβεβαιώνει το ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας «χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό» και τη στήριξε «όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε», χωρίς να προσπαθεί να επιβάλει στον Ελληνισμό της Κύπρου τί θα κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου – ο οποίος στρέφει τα πυρά του στο ΣΥΡΙΖΑ – «η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Εκφράζεται ουσιαστικά και διακριτικά. Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον. Για να βοηθήσουμε πραγματικά τα αδέλφια μας στην Κύπρο».

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι με τη σημερινή εξέλιξη «έληξε και η αγωνία για τις καταθέσεις που βρίσκονται στα παραρτήματα των πρώην κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα», τα οποία περνάνε πλήρως στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με πλήρη εξασφάλιση όλων, βάζοντας τέλος και σε έναν ακόμα «παράγοντα αβεβαιότητας που θα μπορούσε να έχει δυσμενείς συνέπειες».

 Κλείνοντας ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι «όσοι επί τόσες μέρες, έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού, θα πρέπει σήμερα να ντρέπονται».

Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιείται σήμερα συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία εξετάζονται όλες οι προσφορές που έχουν δοθεί από ελληνικές τράπεζες, για την εξαγορά των υποκατστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Το ελληνικό ΥΠΟΙΚ δεν κάνει ωστόσο καμία αναφορά στο ποίοι όμιλοι έχουν καταθέσει προσφορές, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις που επίκεινται. Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχουν δείξει η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, καθώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...